Mau Mau (Duits Pesten)

Op Pestenkaartspel.nl kun je online Mau Mau spelen. Pesten is er in vijf varianten op deze site: Nederlands Pesten, Mau Mau (Duits Pesten), Crazy Eights (US Pesten), Shithead en Zweeds Pesten.

Weet je niet hoe je het spel speelt, lees dan de spelregels Mau Mau (Duits Pesten) of de verkorte spelregels onderaan de pagina.

Spelregels in het kort

Het doel is om als eerste speler de kaarten in jouw hand weg te spelen op de aflegstapel.

Als je aan de beurt bent moet je of een geldige kaart spelen of een kaart trekken. Daarna mag kloksgewijs de volgende speler een kaart erop leggen met een gelijk symbool of cijfer. B.v. ligt er een Ruiten 9 op de aflegstapel? Dan mag de speler alleen een negen neerleggen (welke kleur maakt niet uit) of een andere kaart die Ruiten bevat.
Heb je geen Ruiten-kaart of geen negen? Dan pak je een kaart van de trekstapel. Als dat een kaart is die je wel kunt neerleggen, mag je dat meteen doen.

Een boer (J) mag altijd worden gespeeld en degene die het speelt mag een andere kleur kiezen.
Als er een 7 wordt gespeeld moet de volgende speler een 7 spelen of 2 kaarten pakken.
Wanneer er een 8 wordt gespeeld moet de volgende speler een beurt overslaan.

Het verschil met Nederlands Pesten is dat bij (Nederlands) Pesten als er een 2 wordt gespeeld de volgende speler een 2 moet spelen of 2 kaarten pakken. Een ander verschil is, is dat bij 7 je nog een keer mag en bij de Joker moet je een joker spelen of 5 kaarten pakken.

Het verschil met Crazy Eights (US Pesten) is dat bij Crazy Eights alleen de 8 een speciale kaart is, de acht mag altijd gespeeld worden en de speler die het speelt mag een andere kleur kiezen (vergelijkbaar met de boer bij Nederlands Pesten).