Shithead

Op Pestenkaartspel.nl kun je online Shithead spelen. Pesten is er in vijf varianten op deze site: Nederlands Pesten, Mau Mau (Duits Pesten), Crazy Eights (US Pesten), Shithead en Zweeds Pesten.

Weet je niet hoe je het spel speelt, lees dan de spelregels Shithead of de verkorte spelregels onderaan de pagina.

Spelregels in het kort

Het doel van het spel is om als eerste speler al je kaarten weg te spelen. Eerst de kaarten in je hand en later de kaarten die voor je op tafel liggen. Aan het begin kun je de kaarten in de hand ruilen met je open kaarten. Je speelt door telkens een kaart met dezelfde waarde of hoger dan de kaart op de aflegstapel te spelen. Of je speelt een set van kaarten met dezelfde waarde of hoger dan de kaart op de aflegstapel. B.v. als er een zes op de aflegstapel ligt, dan speel je een zes of hoger, of meerdere zessen (of hoger). Kun je niet spelen of wil je niet dan moet je alle kaarten van de aflegstapel pakken. Een 2 mag je altijd spelen en bij een 10 (die je ook altijd mag spelen) wordt de aflegstapel verwijderd uit het spel.

Het verschil met Zweeds Pesten is dat bij Zweeds Pesten je na een 7 een 7 of lager moet spelen en een 9 is 'transparant', d.w.z. je speelt op basis van de waarde van de kaart die onder de 9 ligt.